Slide

🤍 Narejeno v Sloveniji 🤍

Kako pri Kikibox s tvojo pomočjo pomagamo otrokom v stiski?

Del Kikibox poslanstva je tudi pomagati otrokom v stiski.

Kako?

Obrnila sem se na Lunino vilo, inštitut za zaščito otrok (o katerem si lahko več prebereš TUKAJ), kateremu popolnoma zaupam, da gredo sredstva v prave roke.

Sklenili smo sodelovanje. To pomeni, da od vsakega nakupa Kikibox izdelka, s tvojo pomočjo doniramo 5% kupnine Lunini vili.

Komu so donacije namenjene?

Prvi otrok v stiski za katerega smo zbirali donacije je 6-letni Klemen*.

Donacija, ki smo jo skupaj zbrali, je bila namenjena za zagotavljanje brezplačne obravnave Klemna.

Klemen* je zaradi čustvenega nasilja med staršema doživljal hudo stisko in kazal simptome post travmatske stresne motnje.

Deček je s pomočjo igralne terapevtke lažje premagal nastalo stisko, osmislil kaj se mu dogaja in skozi igro poiskal načine za sprostitev, pomiritev in razrešitev.

Klemen* se je udeležil 16 terapevtskih srečanj, v obravnavo je bilo vkjučeno tudi delo s starši. Obravnavo je s pomočjo vseh donatorjev in prijaznih terapevtk v Lunini vili uspešno zaključil.

Drugi otrok v stiski za katerega trenutno zbiramo donacije je 11- letni Miha*.

Miha* je otrok ločenih staršev, kar še zdaj zelo težko sprejema.

Njegova mama je zelo hudo bolana. Trenutno čaka na operacijo za katero se ne ve, ali bo sploh uspešna. Miha* ve za mamino bolezen in se o tem nerad pogovarja. Mama je v svojem življenju preživela različne zlorabe, bolečino tega pa je blažila z zlorabo drog.

Mihov* oče ni več v kontaktu z njim. Deček pa ves čas hlepi po očetovi prisotnosti in si ustvarja namišljene zgodbe, kako bodo poleti uživali na morju.

Miha* bo potreboval kar nekaj podpore in pomoči pri razumevanju situacije z mamo prav tako pa situacije z očetom. Pojavlja pa se tudi vse večji strah in stiska, da poleg očeta izgubi še svojo mamo in ostane sam. 🙁

Lunini vili lahko donirate tudi na druge načine. Informacije so objavljene na njihovi spletni strani.

Hvala vam, ker soustvarjaš Mihovo* boljšo prihodnost <3

*Ime in starost otroka sta spremenjena zaradi zagotavljanja anonimnosti.

Vir naslovne slike: https://unsplash.com/photos/VZILDYoqn_U?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditShareLink

VSI BLOG ZAPISI

VSI BLOG ZAPISI