Slide

🤍 Narejeno v Sloveniji 🤍

Kaj shraniti s spominsko škatlo Kikibox?

Kaj vse sem shranila v prvo Kikibox spominsko škatlo za Trina?

Po eni strani bi si želela shraniti VSE. Toliko luškanih oblačilc je imel, ki jih je seveda že zdavnaj prerasel… In vsaka igrača, duda je neke vrste lep spomin na določeno obdobje.

No, po drugi strani ne želim, da naš dom postane skladišče 46544 oblačil in igrač. Doma niti nimamo prostora. Trenutno pravcato malo skladišče otroških oblačil in pripomočkov postaja moja nekdanja dekliška soba v hiši mojih staršev. Shranjujem jih za prihod novega člana/ice nekoč. Ko pa bodo otroci prerasli vse skupaj bo čas, da bodo stvari romale drugim družinam v dar.

Skratka, ne bom dovolila, da naše prostore zavzamejo stvari, ki ji ne potrebujemo, drugim bi pa verjetno prav prišle.

Namesto tega bom skrbno izbrane dragocenosti iz prvega leta življenja malega Trina shranila v spominsko škatlo ravno pravšnje velikosti.

Upam, da spodnji seznam prav pride tudi tebi.

Morda pa dobiš še kakšno idejo.

  1. Zapestnici s porodnišnice

Prva stvar, ki jo je kot novorojenček prejel okoli rokice z datumom svojega rojstva in ujemajoča se zapestnica zame – novopečeno mamico. Če le primerjam obseg njegove zapestnice takrat in zdaj, vidim, kako v kratkem času je zrasel. Kako bo to šele videti čez leta, ko bo odrasel.

2. Prva oblačila s porodnišnice

Prvi kompletek oblačil za s porodnišnice sta zanj prinesla babi in dedi z Amerike. Tam sta obiskala mojo sestro. Prekrasne modre hlače in majica z vezenimi živalicami. S pripadajočimi nogavičkami in kapico. Za vsak slučaj sem poleg dokupila še jopico, v primeru hladnejšega avgustovskega dne. Po jopici sicer ni bilo potrebe, sem jo pa uporabila kasneje JPrvi laski

3. Prvi laski

Trin se je že rodil z bujno pričesko. Od prvega dne mu je glavico krasila dobesedno ‘irokeza’ svetlih laskov. Prvič smo ga tako strigli že pri starosti pol leta. Nekaj pramenčkov pa sem shranila za v spomin. Me prav zanima kakšne lase bo imel, ko zraste. Čez let abo zanimivo primerjati z njegovimmi prvimi laski.

4. Prva duda

Dude sicer ni hotel niti povohati tam do pol leta starosti, potem pa smo si malo olajšali dneve z njo. Bo lepo dopolnila zbirko v Kikibox.

5. Prvi odtisi nogic in rogic

Na odtise nogic in rokic sem malo pozabila. Da pa jih nisem naredila sredi leta, sem sklenila, da jih naredim za njegov 1. rojstni dan.

6. Prvi copatki

Jesenski dnevi so bili topli, zato so bile večino nogavičke dovolj. Bližnja soseda, starejša gospa,  z našega kraja nekako ob vsakemu rojstvu poznanim splete male copatke in nogavičke. In te copatke bom shranila v spominsko škatlo. Kaj kmalu jih je sicer prerasel, a bodo prekrasen spomin na to kako malo nogico je nekoč imel.

7. Prvi čeveljci

Dokler se Trin ni začel postavljati na noge nisem videla smisla v kupovanju čevljev. Kasneje so bili tudi že topli spomladanski dnevi in sem raje spodbujala bose nogice.

Tam nekje pri 10ih mesecih sem mu kupila prekrasne mokasinke, prav tako slovenskega malega podjetja, saj rada podpiram naše ustvarjalce.

Svoje mesto bodo našli v spominski škatli.

8. Prva ninica

Ninici še do zdaj ne nameni neke pozornosti, a bo lepa dopolnila prostor v spomiski škatli.

9. Prva najljubša igrača

Če ga ninica ni kaj posebej ganila, pa se je prve mesece veliko ukvarjal z žirafo. Vsekakor vredna za shrambo.

10. Čestitke ob rojstvu

Ob rojstvu se je nabralo kar nekaj čestitk in nekega dne jih bo lepo zopet prebrati

11. Mini album fotografij

V dar smo prejeli lep mini album, kamor sem shranila fotografije bližnjih sorodnikov s Trinom. Babici, dedka, bratranci in sestrične. Vsake toliko časa Trinu še sedaj pokažem album in ga sprašujem kdo je kdo, on pa z veseljem pokaže 🙂

12. Prvi zobki

Čeprav zobna miška še ni tako blizu, bom v njegovo prvo Kikibox škatlo nekega dne shranila tudi njegove prve zobke. Vedno mi je prijetno videti svoje zobke, ki jih je moja mami shranila zame.

VSI BLOG ZAPISI